7 x wat je altijd al hebt willen weten over de geschiedenis van sieraden

Sieraden zijn niet meer weg te denken uit de maatschappij, maar sieraden werden in een ver verleden al veel gebruikt. Wij hebben 7 leuke feitjes over sieraden die je altijd al hebt willen weten voor jou op een rijtje gezet! Wist je namelijk dat…

… een van de eerst bekende sieraden werden gemaakt van aan elkaar geregen stenen, schelpen, beenderen en dierentanden?

… sieraden vroeger werden gedragen als statussymbool voor rijkdom en macht?

… de oude Egyptenaren waarschijnlijk de eersten waren die goud in hun sieraden verwerkten?

… zegelringen vroeger veel werden gedragen door de Romeinen? Zij droegen zegelringen van verschillende metalen, als goud, zilver, brons en lood, en gebruikten deze ringen daadwerkelijk om brieven te verzegelen.

… sieraden in de Afrikaanse cultuur voornamelijk gebruikt werden om aan te duiden bij welke stam je hoort? Dit is overigens nog steeds soms het geval!

… sieraden in de primitieve beschaving ook vaak een doel hadden? Zo werden ze onder andere gebruikt om kleren bij elkaar te houden!

… veel sieraden zijn teruggevonden in graven? Vroeger werden veel mensen begraven met hun kleding en sieraden aan, die behoorden tot de identiteit van de drager. Ook werden sieraden soms naast de overledene neergelegd of zelfs speciaal gemaakt voor het leven na de dood.

Vandaag de dag worden sieraden nog altijd veel gemaakt en gedragen, en dit lijkt alleen maar meer te worden!

Laat een bericht achter