Behind-the-scenes: een kijkje achter de schermen bij het maken van een commercial

Een aantal weken terug hebben wij onze eerste commercial met jullie gedeeld, en vandaag geven wij jullie een kijkje achter de schermen bij het maken van deze commercial. Het maken van een bedrijfsfilm of commercial is niet binnen een dag gedaan, hier gaat veel werk aan vooraf. Hierin wisselt een creatief proces zich af met het regelen van logistieke en facilitaire zaken, waar veel tijd in gestoken wordt.

In deze, tevens onze eerste, commercial wilden wij uitstralen waar ons bedrijf en onze sieraden voor staan: persoonlijke, unieke sieraden met een verhaal, diversiteit, het omarmen van je eigen kracht en het omarmen van je eigen schoonheid. Deze onderwerpen hebben wij verder uitgebouwd tot het concept van het filmpje.

Videocamera achter de schermen
Toen het verhaal stond, was het tijd om alles te regelen. Wij hadden voor de makkelijkste weg kunnen gaan, door gewoon op een van onze eigen locaties te filmen, maar bij Lunar Wolff gaan we natuurlijk altijd voor het hoogst haalbaar! Uiteindelijk hebben wij kunnen regelen dat wij onder andere in Bar Botanique, het Jaz Hotel en op de rooftop van Ravel Residence in Amsterdam konden filmen: drie mega toffe locaties die pasten bij het verhaal van onze video.

Maar niet alleen de locaties moesten geregeld worden, ook waren er veel andere spullen nodig, zoals een videocamera en andere spullen voor het filmen, een actrice en figuranten, eten, drinken, accessoires, kleding en make up. Hierin hebben wij de taken verdeeld, en veel rond gebeld om alles op tijd te kunnen regelen.

En net als bij het houden van een shoot, geldt bij het maken van een commercial ook dat op de dag zelf alles nog kan mislukken, ook al is de voorbereiding nog zo goed. Een van de dagen waarop wij gepland hadden te filmen, was de hele dag regen voorspeld. Nu maakt dit niet zo uit wanneer je in een bar of hotel zit, maar op een rooftop is dit niet bepaald ideaal. Uiteindelijk hadden wij geluk: net toen wij daar gingen filmen, was het droog en hadden wij een prachtige roze lucht! Maar het kan natuurlijk nooit perfect gaan. Het filmen op de rooftop moest in een tijdsvak van twee uur. Nu lijkt dit misschien best een lange tijd, maar bij het maken van een video kan er veel mis gaan, en is het überhaupt nodig om van alles veel beelden vanuit verschillende hoeken te maken, waardoor twee uur ineens wel erg kort is. Toen wij aankwamen, bleek dat wij op een andere locatie stonden dan onze modellen. Er zijn namelijk meerdere locaties van Ravel Residence, en wij stonden ergens anders dan onze modellen! Mega stom! Uiteindelijk zijn wij met de auto geraced naar onze modellen om hen op te halen, zodat wij alsnog de beelden op de rooftop konden filmen.

Al met al zijn wij trots op de video die wij hebben neergezet. Heb jij onze commercial al gezien? Laat je ons even weten wat je ervan vindt?
1 reacties

Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?

ewyewgirdz maart 23, 2021

Laat een bericht achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze gepubliceerd worden