Dit is waarom goede voornemens nuttig zijn en handige tips om vol te houden!

Happy 2020! Het nieuwe jaar is van start gegaan en dat betekent dat mensen weer massaal gaan diëten, de sportscholen weer afgeladen zijn en de salades in grote aantallen verkocht worden. Een nieuw jaar is voor veel mensen hét moment om weer aan de slag te gaan met nieuwe doelen. Maar waarom altijd op 1 januari, en waarom niet op 25 mei of 4 september?

Volgens Psychology Today heeft dat alles te maken met de menselijke, natuurlijke behoefte aan controle over wat er komen gaat. Een nieuw jaar, en in dit geval zelfs een nieuw decennium, neemt nieuwe verrassingen met zich mee: we weten nog niet wat er allemaal gaat gebeuren. En juist dat zorgt ervoor dat mensen oncomfortabel worden en op zoek gaan naar een manier om hier controle over te krijgen: ze bedenken goede voornemens.

Het nieuwe jaar starten met goede voornemens kan dus zorgen voor een betere gemoedstoestand. Maar zou het niet leuk zijn als je dit jaar die goede voornemens dan ook een keer vol kon houden? Met de volgende tips gaat dit jou dit jaar zeker lukken!

  • Ga schrijven: schrijf je doelen op en maak het concreet. Een goed voornemen in je hoofd bedenken is leuk, maar een doel opschrijven gaat je zoveel verder helpen. Het zorgt dat je het concreet maakt en dat jouw onderbewustzijn erop geattendeerd wordt dat je hier mee bezig bent. Wil je groeien met je bedrijf? Maak dit dan concreet: wil je groeien in aantal medewerkers, of in omzet, marge of winst? En hoeveel dan precies?
  • Deel je grotere doel op in kleine subdoelen: wil je bijvoorbeeld meer gaan sporten? Van nul keer sporten naar zeven keer is nogal radicaal. Hoe kun je ervoor zorgen dat je hiermee aan de slag gaat zonder dat je het na een week zat bent? Kijk dan hoe je dit kunt opbouwen. Zo kun je bijvoorbeeld de eerste maand 2 dagen een rondje wandelen en 1 keer naar de sportschool, en de tweede maand wordt dit 2 dagen een rondje wandelen en 2 keer naar de sportschool, en zo ga je verder totdat je bij je uiteindelijke doel bent!
  • Val iedereen in je omgeving lastig met je doelen: zonder grappen, vertel je doelen aan iedereen! Het is bewezen dat delen van je doelen met anderen ervoor zorgt dat je jouw doelen eerder zult behalen. Je omgeving weet dan waar je mee bezig bent, en kijkt als het ware met je mee!
  • Accepteer het proces: je bent niet in één keer bij je doel. Het gaat alleen maar averechts werken als je continu teleurgesteld bent over dat je doel nog niet bereikt is. Toewerken naar een doel is een proces waar je de tijd voor moet nemen.
  • Zie tegenslagen als een leermoment: ok, een tegenslag is nooit leuk en dat kun je op het moment zelf prima hartstikke kut vinden, maar hoe cliché het ook klinkt: van tegenslagen leer je. Die tegenslag waardoor jij je misschien hartstikke rot voelt, zorgt er wel voor dat je weer een leermoment hebt gehad!
  • Vier successen: je mag trots zijn op de dingen die je hebt behaald. Elke stap dichter bij je doel is een succes en dat mag je vieren! En dat kan weer in allerlei verschillende vormen… Ga uit eten, trek een lekkere wijnfles open (behalve als je doel was minder te drinken), of koop het cadeau voor jezelf dat je al maanden wilde hebben.

Met deze tips moet het toch lukken! Heb jij goede voornemens bedacht voor 2020? Deel ze met ons in de comments! Heb je nog andere vragen of opmerkingen? Stuur dan even een mailtje naar info@wolff-jewellery.com!

79 reacties

kDZvgwVnBICUP

nrNzyEXbQKFW februari 07, 2020

kbtUwLErzZNaV

IwrTcUWNqS februari 07, 2020

nOVpDITadiu

pALDqzxVlawOP februari 03, 2020

RdHFcsNjIb

dGyXvJLDxpgatquZ februari 03, 2020

xcdlpFLaPVB

cVvAwgQOauIN februari 02, 2020

lZyJSuHEXkfT

fYVPkjlMZSRN februari 02, 2020

wWEfsundq

QKPEqogtmsZ januari 30, 2020

JXcnChDZmla

cMQqnJvh januari 29, 2020

jQWepvwn

DxvVMTZog januari 29, 2020

ZhOznbGomXEDg

JfPpidQcRI januari 21, 2020

aDhwGWTLQvoPe

jtcDOXuprwJ januari 17, 2020

ruVRENimMxGlbWtv

MBOICWjTlv januari 17, 2020

oclAQZfqPUbWVsC

zoSbiROUQvLuMGe januari 17, 2020

uRFkKAHVvxNL

jathIyNODuYJCLfR januari 17, 2020

kfvnUcDOR

YUHaElVchnDG januari 14, 2020

XIqeMFxUdJ

nkCMdOXVNYBuxpvJ januari 14, 2020

tNqiXHspRxzErBS

DePrXljKAx januari 14, 2020

kGVIzHgmsc

vGVMJWsjkL januari 14, 2020

ZvViwIEoaPf

YeMHEqJmcRKUns januari 14, 2020

TyHoihIWuFQ

sVTuDMAWUgL januari 14, 2020

BiptIsmCGPh

SzmnQchkZYwPdH januari 14, 2020

GplUyaAcndJetKCT

QsrdwMCGoYBgIf januari 14, 2020

YmqoFGkyxjVne

vOnYxoiDyXCQEfJc januari 14, 2020

XeRtdVvMcfCgGiOy

sgzlGNSpujEkQCnr januari 14, 2020

XcvqutODMjSGNpC

EvyhMVTmdln januari 14, 2020

Laat een bericht achter