FREE SHIPPING IN THE NETHERLANDS | FREE WORLDWIDE SHIPPING OVER €50

Wat je altijd al hebt willen weten over het runnen van een bedrijf

 
Eerder schreven wij in persoonlijke blogs meer over wie het gezicht zijn achter Wolff, maar vandaag nemen wij jullie verder mee in wat het betekent om als drie vriendinnen een bedrijf te runnen.

Laten we starten met het feit dat het ontzettend leuk is om dit werk te doen. We zijn een goed team - al zeg ik het zelf - en zijn vooral goed op elkaar ingespeeld. Iets met een creatieveling, iemand die nieuwsgierig is en een organisator: blijkt goed te werken! Drie is een handig aantal: wanneer er een belangrijke keuze moet worden gemaakt is er altijd een meerderheid. Of iedereen is het eens, of twee mensen zijn het eens en dan moet de derde persoon automatisch meegaan met de rest. Wanneer je een bedrijf runt samen, maar daarnaast ook vriendinnen bent, is het heel belangrijk om eerlijk en open naar elkaar te zijn. Doe je dit niet, dan zal dat ongetwijfeld leiden tot irritaties. Wij hebben het geluk dat wij alle drie eerlijk en direct zijn, waardoor het wel eens botst maar nooit zal ontploffen.

Bij het runnen van een bedrijf komen veel zaken kijken die wij zelf van te voren nooit hadden bedacht. Zo is administratie een onmogelijke opgave als je niet bekend bent met financiën, BTW-aangiften, belastingen en überhaupt cijfertjes. Iemand hiervoor inschakelen kan dan ook zeker geen kwaad. Daarnaast is alleen al de orders elke dag verwerken, verzamelen en versturen een grote logistieke klus. En wat dacht je van het bijhouden van de webshop, social media, vragen van klanten en andere bedrijven? Ook moet je in gedachten in tijd altijd verder zijn dan het werkelijk is. Wat willen wij over een half jaar of een jaar in de webshop hebben? Daar moeten wij nu over nadenken, anders is dit niet op tijd af. Het ontwerpen en het productieproces neemt namelijk aardig wat tijd in beslag. Vooruit denken en risico’s nemen is dus echt een must!

Zo klinkt het net of het allemaal heel zwaar is, he? Maar dat valt hartstikke mee. Klinkt cliché, maar als je iets doet wat je leuk vindt voelt het niet als werk. En zo voelt het ook echt voor ons. Nieuwe orders en blije klanten maken ons oprecht blij!

Heb je nog vragen of wil je meer weten? Stuur even een mailtje naar info@wolff-jewellery.com, wij beantwoorden je vraag heel graag!

66 reacties

 • YnWUbhuAvNfxsVd

  eFvqcyGzmigWBdTk
 • ISYyGXeZpOWmwN

  hlAtrmIidN
 • UshNnXKlxPIovifT

  XarUJNimt
 • caRbnlFfdCVpuS

  EeRocmkPGHZ
 • LINdeMXRvQkDbZr

  qUwPDiVZtrazY

Laat een reactie achter

Naam .
.
Bericht .