FREE SHIPPING IN THE NETHERLANDS | FREE WORLDWIDE SHIPPING OVER €50

Sterrenbeelden: voel jij je verbonden met steenbok (capricorn) season?

Horoscopen en astrologie: hate it or love it. Sommige mensen vinden het klinkklare onzin; anderen voelen zich ermee verbonden. Los of je er daadwerkelijk in gelooft of niet: al eeuwenlang houden mensen zich bezig met het bestuderen van sterrenbeelden en astrologie. In deze rubriek nemen we jullie elke maand mee in het sterrenbeeld van het seizoen!

CAPRICORN SEASON


Periode
22 december tot en met 19 januari

Kenmerken
De steenbok is een van de meest serieuze en stabiele van alle sterrenbeelden. Ze zijn onafhankelijk en betrouwbaar, en gaan praktisch te werk. Het zijn harde werkers en hun betrouwbaarheid uit zich in het feit dat zij verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen daden en eigen gedrag.

Mensen met een steenbok als sterrenbeeld zijn vaak kritisch naar zichzelf, maar ook naar anderen. Een discussie met anderen gaan ze niet uit de weg, wanneer zij ergens een bepaalde mening over hebben. Steenbokken slaan zichzelf door tegenslagen heen door hard en gedisciplineerd te blijven werken en zijn dan ook echte doorzetters. Ook nemen zij niet zomaar een besluit: wanneer zij een belangrijke keuze moeten maken kunnen zij eindeloos alle mogelijkheden tegen elkaar afwegen. 

In gezelschappen zijn steenbokken rustig en gereserveerd. Toch hebben zij ook een hele grappige kant, en kunnen zij onverwacht uit de hoek komen. Kennissen kunnen een steenbok dan ook als stil ervaren, maar echte vrienden zien ook hun minder serieuze kant terug.

Mindere eigenschappen
Een steenbok kan soms doorslaan in serieus zijn: het leven altijd serieus nemen maakt het niet altijd gezelliger! Ook kunnen zij negatief of pessimistisch zijn, en oordelen zij snel over anderen. Hun ijzersterke discipline kan soms doorslaan in een gebrek aan flexibiliteit. Hierdoor kunnen anderen hen als star ervaren. 

Bijpassende edelstenen
Bergkristal, obsidiaan, rookkwarts, zwarte toermalijn

NB: de beschrijving van de gekoppelde persoonlijkheid aan bepaalde sterrenbeelden is in deze rubriek slechts algemeen, en om hier meer concreet en dieper op in te gaan dient er naar meerdere factoren gekeken te worden. Volledige herkenning is dan ook geen must! ;)

Voel jij je verbonden met je sterrenbeeld of vind je het grote onzin? Laat het ons weten in de comments! Heb je nog andere vragen? Dan kun je altijd even een mailtje sturen naar info@wolff-jewellery.com.

79 reacties

 • nrdqCXDmzlyoGpN

  wDPplRqLSQ
 • LlbCiVdW

  QvXMhZIVrfKl
 • HchrTdqIp

  FrBoivVNa
 • gYyCWIPKQVS

  JwagtZMD
 • urzaOVTA

  tLxbYdKW

Laat een reactie achter

Naam .
.
Bericht .