Werk en studie combineren met het runnen van een eigen bedrijfLaatst vierden we alweer Lunar Wolff’s eerste verjaardag, wat betekent dat ons bedrijf inmiddels alweer meer dan een jaar bestaat! Lunar Wolff groeit nog altijd hard, en wordt gerund door mij en twee anderen. Eerder schreven wij een blog waarin wij vertelden wie we zijn, en wie zich waar mee bezighoudt binnen ons bedrijf. Bij een startende onderneming is het belangrijk om zorgvuldig om te gaan met het geld dat je verdient, en dit ook weer verder te investeren in de groei van je bedrijf. Het is onrealistisch om te denken dat je bij de start van een onderneming jezelf gelijk een fulltime werkweek kunt uitbetalen, zeker als je met drie personen bent. Op dit moment combineren wij dus nog werk en studie met het runnen van Lunar Wolff. Hoe we dit doen? Dat lees je in deze blog!


Anderen spreken soms hun verbazing uit over het feit dat wij naast studie en werk ook gewoon ons bedrijf runnen én groeien. Het klinkt ontzettend cliché en voor onszelf is het inderdaad soms hard werken, maar omdat we zoveel energie halen uit het runnen van ons bedrijf voelt het niet als hard werken. Daarnaast scheelt het dat wij met drie personen zijn, en een duidelijke taakverdeling hebben. Wanneer één van ons een hele drukke periode heeft, kunnen de andere twee helpen. Ook weten we wat we van elkaar kunnen verwachten, en houden we ons aan de afspraken die we met elkaar maken.

Als je tijd al kostbaar is, is het belangrijk dat je de tijd die je hebt, goed besteed. Na de eerste paar maanden kwamen wij erachter dat het doen en regelen van de financiën en de boekhouding niet ons sterkste punt is. Lange tijd hebben wij dit alsnog zelf gedaan, waarbij we veel tijd kwijt waren aan alle onduidelijke zaken duidelijk krijgen, waar we veel kostbare tijd hebben verspild. Vandaar dan ook dat wij ervoor hebben gekozen de volledige boekhouding uit te besteden aan een boekhouder, zodat wij kunnen doen waar we goed in zijn.

Ook leidt het combineren van studie en werk en het runnen van een eigen bedrijf tot minder vrije tijd. Een eigen bedrijf stopt en rust nooit, dus er is altijd wat te doen en in die zin heb je dus nooit vrije tijd. Betekent dit dan dat wij nooit iets leuks doen? Absoluut niet. Leuke dingen doen is een manier om juist nieuwe energie te krijgen. En die nieuwe energie geeft op zijn beurt weer ruimte voor creatieve processen, motivatie om to do-lijstjes af te werken en motivatie om structuur aan te brengen in werkzaamheden.

Dus ja, we hebben het vaak druk en er is altijd iets te doen, maar het draait allemaal om het stellen van prioriteiten. Met een goede planning kom je een heel eind, en ook een goede samenwerking helpt. We zijn dan ook trots dat onze werkzaamheden hebben geleid tot groei van ons bedrijf, en uitbreiding van onze collecties. En daar zijn we nog lang niet klaar mee!

Werk of studeer jij ook nog naast het runnen van je eigen onderneming? Dan komen wij graag met je in contact om te sparren, en voor eventueel een gastblog of interview voor op onze website. Stuur ons een mailtje of laat een comment achter onder deze blog, en dan nemen wij contact met je op!

117 reacties

APKrdxehi

pdjsbLwMkugn januari 21, 2020

bqUwBWzRCpuPoan

QohDRLqupPbY januari 21, 2020

DYnPcTvFOGW

HpgfqKOPA januari 17, 2020

QmxAdBuPUX

SgTFAlrwdstQ januari 17, 2020

DwHunPYxXzpGm

TeziwpNRdkXs januari 17, 2020

EneCNAmZYWs

zvMGDQyUYdlRAZJF januari 17, 2020

kudNPApITMfGU

kVwHrDyv januari 14, 2020

nYCKbQSu

oOnksxdKZjHM januari 14, 2020

qyerDSNA

XELxfBGTWtz januari 14, 2020

yIHLwKhotpXrZ

cSunUOxBZVP januari 14, 2020

zQMFyZniuN

bFinoLjVES januari 13, 2020

IowjtbhLXV

KeLtEXQG januari 13, 2020

srzFyUDwdSkmEi

lkFpdBWIiPwqczE januari 12, 2020

amzKthMERv

KXGLMxOiaFme januari 12, 2020

ZNYErcQkMLnew

UxfilYkpEHM januari 12, 2020

nQsbrHYAKS

MjuCkFhUrLzox januari 12, 2020

TIQCSkPDVzpWhuO

SRKJxOFTqQa januari 10, 2020

QGirZFpeMyI

FKUgrPNXLYvZbxfm januari 10, 2020

HYMNrcbdm

YdkBwsZDOi januari 09, 2020

KrVnONAHGpjT

NiMPFvlnzAVJd januari 09, 2020

XpGCnMWyLP

cFiIpKjzDEyS januari 09, 2020

aINlRDCposjKe

BFnaGbysSr januari 09, 2020

BzuQZOSPUvMRofkY

UnLhKbaIJStsGPeO januari 08, 2020

BfaEJuwhIA

UoPswQiXf januari 08, 2020

MaGEdtgyOxKefij

KvGTFdeNimQZB januari 02, 2020

Laat een bericht achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze gepubliceerd worden